پروژه‌هاي باستان‌شناسي چند مليتي قوي‌ترند

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي در حاشيه دهمين گردهمايي بين‌المللي باستان‌شناسي ايران در خصوص ضرورت وجود ميان‌رشته‌اي‌ها در پژوهش‌هاي باستان‌شناسي به ميراث‌آريا(chtn) گفت: امروزه اگر به خطا نرفته باشيم بايد 50 درصد از روش‌هاي پژوهشي ما را علوم ميان رشته‌اي در برگيرند.

حسن فاضلي نشلي در ادامه خاطر نشان کرد: وجود ميان رشته‌هايي همچون باستان‌جانور شناسي، باستان گياه‌شناسي، گرده‌شناسي، انسان‌شناسي و استخوان‌شناسي در کنار پژوهش‌هاي باستان‌شناختي يک ضرورت است.

وي اظهار کرد: طي ارتباطات علمي که در حوزه باستان‌شناسي با ديگر کشورها داشتيم تعداي از کارشناسان ما در ارتباط با ميان‌رشته‌هاي مرتبط با حوزه باستان‌شناسي در خارج از کشور به تحصيل پرداختند و به اين ترتيب خلاء‌هاي موجود در باستان‌شناسي ايران در اين زمينه تا حدودي جبران شد.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي با بيان اينکه در حال حاضر متخصصان حوزه‌هاي مختلفي مثل زمين‌شناسي، انسان‌شناسي و باستان‌شناسي خارجي با ما همگام هستند يادآور شد: شرايط اقتضا مي‌کند ما از مجموعه عوامل و فاکتورهاي موجود در جهت بهينه‌سازي امر تحقيقات استفاده کنيم.

وي با تأکيد بر اينکه لازم است پرچم ايران از منظر ايران‌شناختي در تمام کشورهاي اروپايي و آمريکايي به اهتزار درآيد، گفت: يکي از بهترين راه‌ها براي رسيدن به اين مهم فعاليت‌هاي هيأت‌هاي مشترک باستان‌شناسي است و ما از اين گام نيز فراتر رفتيم و خود را به يک کشور متصل نکرديم.

فاضلي با بيان اينکه در حال حاضر هيأت‌هاي باستان‌شناسي ايران به صورت مشترک با چند کشور فعاليت مي‌کنند، خاطر نشان کرد: هر قدر مشارکت بيشتر باشد بازدهي علوم نيز بيشتر خواهد شد که اين امر به گسترش حوزه ايران‌شناسي کمک مي‌کند./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387092322